Bart

Ik hou ervan om mensen af te halen waar ze staan in hun leven en zo - samen - toe te werken naar een ankerpunt.

Bart Pieters

Mensen afhalen waar ze staan en met hen meegaan tot bij de ankerpunten van hun leven

Ik werd in 1968 te Kortrijk geboren en groeide op onder de kerktoren van Marke. Taal en muziek hadden mij al vroeg in hun greep, net als de oude maar tijdloze verhalen uit de christelijke traditie. Op mijn achttiende stapte ik vol goede moed de seminariepoort binnen om daar de priesteropleiding aan te vatten. Strak binnen de lijntjes kleuren bleek niets voor mij, het gebrek aan humor, ruimte en verbeelding – nochtans zo kenmerkend voor de Jezusverhalen - fnuikte me en ik sloeg een heel ander pad in, ook al bleef ik al die tijd erg actief in de geloofsgemeenschap: Radio 2 van de VRT werd meer dan tien jaar lang mijn gedroomde habitat. In Brussel kon ik mij uitleven als muziekproducer en presentator. Zo werkte ik mee aan ‘Het Leven Is Mooi’ op vrijdagmorgen en ‘De Pré Historie’ op zondagvoormiddag en had ik een eigen programma waarin gasten over de vloer kwamen. Ik zag telkens reikhalzend uit naar hun (levens)verhaal. Tussendoor nam ik ook interviews af voor een aantal magazines.

 

Verhalen boeien mij mateloos en met de opgedane kennis en ervaring in mijn rugzakje ben ik nu heel bevoorrecht: ik mag mensen van alle slag en stand namens Rent-a-Priest/Emmaüsgemeenschap begeleiden op hun weg naar een doopsel of geboorteviering, een huwelijk of relatiezegen of een andere feestelijke gelegenheid. Ook op hun allerlaatste tocht mag ik mensen zeer regelmatig nabij zijn. Sámen treffen we in woord, muziek en symboliek de juiste snaar.

 

Ik heb tijdens mijn jeugd van een aantal wonderwijzers geleerd om mensen af te halen waar ze zich op dat moment in hun leven bevinden, hen niet te overvleugelen met kennis en formats, maar vooral te luisteren om – daarna – sámen verder te gaan, op weg naar het ankerpunt waar ze voor staan.

 

Dat is wat ik graag met u wil doen. Wie weet werken we wel samen aan een hoofdstuk van uw verhaal.

 

Dank je wel om mijn pagina te bezoeken.