Lizette

Lichter Leven

Lizette Janssen

 

 

Wie ben ik en welke betekenis hebben overgangsrituelen voor mij?

 

 

 

 

 

Ik ben Lizette Janssen. In 2013 beëindigde ik mijn actieve loopbaan in het onderwijs waar ik vanaf het jaar 2000 voornamelijk leerlingenbegeleiding deed. Ik keek uit naar een nieuwe uitdaging. Het werd Rent-a-Priest. Ik voelde me er onmiddellijk thuis!

 

 

 

 

 

Het leven ‘vieren’ bij scharniermomenten blijft voor mij essentieel om o.a. de verbondenheid tussen mensen te vergroten. Elke levensbeschouwing heeft overgangsrituelen. Bij Rent a Priest zijn we geworteld in de Christelijke traditie. Onze vieringen hebben daardoor een extra dimensie omdat we ons gedragen weten door die Onnoembare, Universele Liefdesenergie!

 

 

 

 

 

HET DOOPSEL : Een kind is een scheppingswonder! Wie je ook bent : je kent dat gevoel van verwondering en vertedering om nieuw leven. Alsof de wereld telkens opnieuw begint. Het geeft je een blij gevoel, vertrouwen en geloof in het nieuwe, in de kracht van het leven. Christenen verbinden het leven met een scheppende God die tot ieder mens zegt : “ Het is goed dat je bestaat!” Dit woord van Leven symboliseert het Christendom vanaf het prilste begin in het doopsel. Door het kindje te laten dopen zeggen ouders, peter en meter : “Ja, met de ogen van ons hart zien wij Gods zee van Liefde en wij willen ons kind erin leren zwemmen.” Als pastorale medewerkster wil ik graag deze boodschap met jullie delen in een persoonlijke viering, op jullie maat!

 

 

 

 

 

HET HUWELIJK is de beste oefenschool in liefde! Het is de beste plaats om het te leren : nergens gaat een relatie dieper. Er is vertrouwen, veiligheid, ruimte om fouten te maken. De belofte om elkaar gelukkig te maken wil ik graag met jullie vorm geven. Ik ben graag creatief en ik vind waarden erg belangrijk. Elke viering is afgestemd op de wensen van het nieuwe paar.

 

 

 

 

 

Andere overgangsrituelen zoals Groeifeesten, Uitvaarten,… worden met evenveel zorg en aandacht, samen met jullie voorbereid en beleefd!

 

 

 

 

 

Van harte welkom!